ψηφιακό γιουάν Θεωρείται η Επένδυση με την ‘Υψηλότερη Δυνητική Απόδοση’ σύμφωνα με Ανεξάρτητους Ερευνητές

Προσφάτως, ο Όμιλος YuanPay Group έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση έρευνας όσον αφορά το DigitalYuan, δηλαδή το Ψηφιακό Νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας (CBDC). Το Digital Yuan συνιστά τη νεώτερη προσθήκη στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ψηφιακών νομισμάτων.Πρόκειται για το πρώτο νόμισμα του συγκεκριμένου είδους το οποίο υποστηρίζεται πλήρως και χρηματοδοτείται από ένα μεγάλο έθνος, με τους επενδυτές να ποντάρουν στο γεγονός ότι η αξία του θα εκτιναχθεί στα ύψη.


Η Independent Research Group (Ανεξάρτητος Ερευνητικός Όμιλος) πήρε συνέντευξη σε περισσότερους από 7.650 επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και διαπίστωσε ότι πάνω από το 92% εξ αυτών σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να επενδύσουν σε DigitalYuan, ενώ το 76% έχουν ήδη επενδύσει ή σκοπεύουν να επενδύσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.


Με τις τρέχουσες χρηματοπιστωτικές αγορές να βρίσκονται σε αναβρασμό, πολλά άτομα που αναζητούν υψηλές αποδόσεις στρέφονται στα ψηφιακά νομίσματα. Ωστόσο, κανένα δεν τα έχει πάει τόσο καλά όσο το Digital Yuan που κατάφερε να επιστρέψει στους επενδυτές 10 φορές τα χρήματά τους μόνο για το μήνα Σεπτέμβριο.


“Με την υποστήριξη της επίσημης κυβέρνησης, υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος δυσμενών εξελίξεωνκαι οι τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στις αγορές είναι ιδανικές για επενδύσεις. Οι μεγαλύτεροι χρηματιστηριακοί δείκτες διαγράφουν πτωτική πορεία και πολλοί από μας στρεφόμαστε στο DigitalYuan, ώστε να λάβουμε πρωτοφανείς αποδόσεις. Αυτή είναι μια μοναδική συγκυρία να επενδύσουμε εγκαίρως και να μην χάσουμε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία όπως το Bitcoin”, σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε ένας από τους πλέον έμπειρους χρηματιστές αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνων, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει τηνανωνυμία του.


“Είναι πραγματικά αδύνατο ν’ αντισταθεί κάποιος σε τέτοια επενδυτική ευκαιρία. Μιλάμε για το πρώτο ψηφιακό νόμισμα με κρατική υποστήριξη. Στην Κίνα εμφανίζεται ένας νέος δισεκατομμυριούχος κάθε εβδομάδα λόγω των άκρως ανταγωνιστικών αγορών της. Διαθέτει μεγάλο κεφάλαιο και ρευστότητα, οπότε δεν είναι μια ευκαιρία που μπορεί να παραβλέψει κανείςέτσι απλά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο MichaelJewles, διάσημος χρηματιστής και επιχειρηματίαςκεφαλαιουχικών συμμετοχών.


Η τιμή του Bitcoin έχει εκτοξευτεί από 0,002 σε 17.000$, γεγονός που σημαίνει ότι μια επένδυσηαξίας 100$, τώρα αξίζει 5 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί όλος ο κόσμος ανυπομονεί να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία.


Επιπλέον, το DigitalYuan μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα των επισφαλών απαιτήσεων («κακό χρέος») της Κίνας. Επί του παρόντος, η χώρα διαθέτει επίσημα αναγνωρισμένο «κακό χρέος» που ανέρχεται στα 2,4 τρις yuan (341$ δις δολάρια ΗΠΑ), λόγω της παράνομης, ωστόσο δημοφιλούς πρακτικής χορήγησης πολλαπλών δανείων με την ίδια υποθήκη. Εάν λοιπόν το DigitalYuan υιοθετηθεί ευρέως από την κινεζική οικονομία, αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της αξίας του.


“Με τη χρήση έξυπνων συμβάσεων που παρέχονται από το νόμισμαDigitalYuan, η κυβέρνηση της Κίνας θα έχει τη δυνατότητα να ιχνηλατήσει περιουσιακά στοιχεία και χρέη, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα χορηγούνται πολλαπλά δάνεια με την ίδια υποθήκη”, δήλωσε ο ανώτερος ερευνητής blockchainJ. Rothers.


Η κυκλοφορία του νομίσματος ελέγχεται από το κράτος και οποιαδήποτε αγοραπωλησία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω εξουσιοδοτημένων χρηματιστών.


Μετά το πρόσφατο κραχ που σχετίζεται με την πανδημία, πολλοί επενδυτές ψάχνουν για μετοχέςυψηλής μερισματικής απόδοσης και αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί για πολλούς μοναδική ευκαιρία. Το DigitalYuan μπορεί όχι μόνο να επιλύσει ορισμένα από τα μακροχρόνια προβλήματατης Κίνας, αλλά επίσης να επιτρέψει σε πολλά άτομα της μεσαίας τάξης να ανέβουν οικονομική κλίμακα μέσω μιας ασφαλούς επενδυτικής στρατηγικής.


Σχετικά με την YuanPay Group LLCΟ


Όμιλος YuanPay Group αποτελεί έναν διακεκριμένο οργανισμό διαχείρισης κρυπτονομισμάτωνκαι κρυπτο-πορτοφολιών. Ιδρύθηκε το 2010 και έκτοτε συνεργάζεται με τράπεζες και άλλους οργανισμούς για τη νομιμοποίηση των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα στην Κίνα καθώς και για την ανάπτυξη σχέσεων με εξωτερικούς επενδυτές.


Top